MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Eufemiadagene i middelalderparken 31.7 til 2.8

Velkommen til en intim utendørs festival i hjertet av middelalderparken med musikk, foredrag og debatt om utviklingen av middelalderparken. Modus café er åpen hver dag i tilknytning til arrangementene.

Modus-huset ligger i hjertet av middelalderparken. Fordi vi er i Eufemialand, så vil vi lage en festival som har fokus på det gamle og det nye; det gjelder også musikken. Derfor bruker vi middelaldermusikk, og som et uttrykk for området bruker vi også ny progressiv jazz.

Modus Huset ligger ved Saxegaarden i Gamlebyen. Fordi vi er i Eufemialand så lager vi en festival som har fokus på det gamle og det nye. Det gjelder også musikken. Derfor bruker vi middelaldermusikk og vi bruker ny progressiv jazz og nyskapende pop, som et uttrykk for området. Artistene er en samling av unge, «up and coming» musikere som springer ut fra Norges ledene musikkinstitusjoner, og etablerte musikere som bl.a LILJA som har nerdet seg frem til sitt unike uttrykk.

I tillegg kan du være med på en debatt om middelalderparken fremtid med overskriften: Ruinpark eller fornøyelsespark? Et foredrag om dronning Eufemias by og et interaktivt foredrag om multikunsteren Hildegaard von Bingen.

Dronning Eufemia var født i Rügen i 1270, og i 1299 giftet hun seg med Håkon den 5. Magnusson i Mariakirken i Oslo. Dronningen var kjent for sin kulturelle interesse og innførte hoffliv og ridderkultur i Håkonshallen i Oslo.

Festivalen arrangeres i henhold til gjeldende smittevernregler og vi har derfor begrenset antall billetter. Modus café har skjenkebevilgning.

Arrangementet går fra den 31.7 til den 2.8 2020.

Kjøp dagskort for kr 500,- og få med deg hele lørdagen den 1. august.

Billetter til alle arrangementene kan kjøpes online på dette webstedet, fra vår Facebook-side, eller fra vår Twitter feed. (Vipps, og kortbetaling)

Fra dato: 01.08.2020 - Til dato: 01.08.2020 - Fra kl: 09 til kl: 23

Pris: 500

Kjøp Dagpass her

Program

31.07.2020

Konsert med EVA trio

Musikken er egenkomponert med fokus på improvisasjon, groove og melodiske temaer, kall det gjerne Jazz fusion.

Eva trio er en jazztrio fra Oslo med besetningen Aksel Krystad - keyboard, Viktor Ognøy Ekeløve – trommer, Elias Fløtre Løstegaard – bass. De møttes på Edvard Munch VGS. Bandets musikk er inspirert av diverse musikksjangere som modal-jazz, fusion, neo-soul og hip-hop. Musikken er egenkomponert med fokus på improvisasjon, groove og melodiske temaer. EVA trio har holdt til i ModusHuset og er de som har spilt inn Middelaldersangen.

En presentasjon av bandet finner du her

Lytt til musikken deres her

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 31.07.2020 - Fra kl: 18 til kl: 19

Pris: 208

Kjøp Billett her


31.07.2020

Opplev harpe-pop

Vokalharmonier og historiefortelling; hvis du tar en dæsj magisk realisme, en dæsj cabaret, en dæsj sirkus og galskap, og en dæsj sterke melodier, da har du Mary & the Moons musikalske univers.

Musikken til Mary & the Moon blir ofte plassert i et Cohensk landskap, hvor det er lagt stor vekt på vokalharmonier og historiefortelling. Hvis du tar en dæsj magisk realisme, en dæsjcabaret, en dæsj sirkus og galskap og en dæsj sterke melodier, - da har du Mary & the Moons musikalske univers.
Frontfigur Marianne Jørgensen skriver musikk til de som har gått seg vill i livet, de som har glemt magien, de som er fulle av mot, men ikke vet hvor de skal gå, og de som trenger et kart for å finne veien. Hun komponerer alle sangene sine på en keltisk harpe, derfor kaller hun musikken sin for Harpepop.

Mer informasjon om bandet finner du her

... og en presentasjonsside på dette webstedet

Marianne Jørgensen: Vokal og keltisk harpe
Erlend Sæverud: Gitar - kor
Preben Olram: Gitar/bass - kor
Jan Tariq Rui- Rahman: Piano – kor

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 31.07.2020 - Fra kl: 20 til kl: 21

Pris: 208

Kjøp Billett her


01.08.2020

Essensielt foredrag om Dronning Eufemias by

Velkommen til et foredrag i hjertet av middelalderparken med Per Olav Reinton som er forfatter av boken om Dronning Eufemias by.

 

Dronning Eufemia var født i Rügen i 1270, og i 1299 giftet hun seg med Håkon den 5. Magnusson i Mariakirken i Oslo. Dronningen var kjent for sin kulturelle interesse og innførte hoffliv og ridderkultur i Håkonshallen i Oslo. Da Eufemia kom til Oslo i 1299 hadde hun med ei brudekiste full av bøker og en bror som var minnesanger. Eufemia var ikke den første, men hun og broren har etterlatt seg både litteratur og musikk som knytter Oslo til en europeisk tradisjon.

Velkommen til et foredrag i hjertet av middelalderparken med Per Olav Reinton som er forfatter av boken om Dronning Eufemias by.

En presentasjon av foredragsholderen kan du finne her

 

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 01.08.2020 - Fra kl: 13 til kl: 15

Pris: 208

Kjøp Billett her


01.08.2020

Murmel - en frisk nykommer

Det er groovy, det er fritt, og det er tight. De fire musikkstudentene fra UiA har verden for sine føtter, og byr på egenkomponert materiale fra sin egen litt sjangerville musikkboble.

MURMEL betyr hyggelige tekster, tunge tekster, norske tekster, engelske tekster, ingen tekster, hæla i taket og hæla på gølvet. Det er groovy, det er fritt, og det er tight. De fire musikkstudentene fra UiA har verden for sine føtter, og byr på egenkomponert materiale fra sin egen litt sjangerville musikkboble.

Murmel band består av Hans-Kristian Holthe på Gitar, Viktor Ognøy Ekeløve på slagverk, Reidun Ottersen på vokal, og Sigurd Heida Aadeland på Bass.

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 01.08.2020 - Fra kl: 17 til kl: 18

Pris: 208

Kjøp Billett her


01.08.2020

Herlig Jazz som lyrisk kammermusikk

Bandet Munch trio har sitt særpreg i at musikerne har fordypet seg i hvert sitt område i jazzen. De møtes i musikken og skaper et lyrisk kammermusikalsk uttrykk.

De har alle gått på musikklinja Edvard Munch vgs i Oslo og har spilt sammen i mange forskjellige konstellasjoner og band. Nå studerer de utøvende jazzmusikk ved Norges Musikkhøyskole og på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Bandet har sitt særpreg i at musikerne har fordypet seg i hvert sitt område i jazzen. I musikken møtes de og skaper et lyrisk kammermusikalsk utrykk som er en blanding av postbop, gypsy- og nordisk jazz. Munch trio består av Zakarias Meyer Øverli på tenorsaksofon, Gard Kronborg på bass og Ola Erlien på gitar.

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 01.08.2020 - Fra kl: 1900 til kl: 2000

Pris: 208

Kjøp Billett her


01.08.2020

Verdensjazz med Oddrun Lilja & Jo Skaansar.

Oddrun Lilja er en gitarist som har preget den geografisk grenseoverskridende delen av Norges improvisasjonsmiljø i en årrekke. Jo Skaansar er bassist, komponist fra Lillehammer med utdannelse fra jazzlinja på NTNU, og også fra Norges Musikkhøgskole. Han jobber frilans i inn- og utland med en rekke artister og band innen jazz og folkemusikk

Se velkomstvideoen her

Oddrun Lilja er en gitarist som har preget den geografisk grenseoverskridende delen av Norges improvisasjonsmiljø i en årrekke, gjennom band som Moksha, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Frode Haltlis Avant Folk. Hun er også plateaktuell under artistnavnet LILJA - de siste årene har hun reist verden rundt for å samarbeide med tradisjonsmusikere og artister i ulike deler av verden. Hun har blant annet jobbet med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon. Med inspirasjon i disse reisene har hun skrevet verket "LILJA :Marble", som kommer ut på Jazzland recordings i april 2020. 

Jo Skaansar er bassist, komponist og psykolog fra Lillehammer, utdannet fra jazzlinja ved NTNU, Norges Musikkhøgskole i Oslo og Universitetet i Oslo. Han jobber frilans i inn- og utland med en rekke artister og band innen jazz og folkemusikk, for eksempel LILJA, Anne Hytta, Camilla Granlien, Hayden Powell trio, Urban Tunells Klezmerband, Espen Rud, Kristoffer Kompen og Jacob Young. Han har spilt med artister som Beady Belle, Jon Christensen, Steve Dobrogosz, Hot Club de Norvege, Sinikka Langeland, Trygve Seim, Sølvguttene, Ulf Wakenius og Kenny Wheeler. Skaansar har gitt to egne album: "Den blåaste natt" (2010) og "Fange av mi tid" (2019), og ellers medvirket som bassist på over 40 plateinnspillinger.

En smakebit av musikken her - Offisiell hjemmeside

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 01.08.2020 - Fra kl: 21 til kl: 22

Pris: 208

Kjøp Billett her


02.08.2020

Interaktivt foredrag om Hildegaard von Bingen

Lær om Hildegaard von Bingen i dette foredraget med Gro Siri Ognøy Johansen

Arrangementet er utsolgt

Mystikeren Hildegaard von Bingen (1098- 1179) var en visjonær kjendis i middelalderen. Hun var et universalgeni og etterlot seg musikk, tekster og medisinske bøker om planter og urter. Hun skapte sitt eget musikkunivers basert på sin kunnskap om gregoriansk sang og praksis. Hun skrev om datidens teologi, naturvitenskap og medisin. Hun komponerte musikk til messer, tidebønner og satte opp sitt eget liturgiske spill, et spill om kreftene. 

I dette foredraget vil vi bevege oss i middelalderparken og åpne sansene for lyder og inntrykk av det gamle og det nye i området. Du vil lytte til hennes sanger fremført av tre unge talentfulle sangere. Ta gjerne med skrivesaker.

Med sangerne Ava Line Shokooh, Hedvig Bache Hungnes, Therese Schoder-Larsen.

Gro Siri Ognøy Johansen er utdannet sanger og er kunstnerisk leder for Modus senter for middelaldermusikk. Hun har studert gregoriansk sang og fremføring ved musikkhøgskolen i Paris og turnert med Musica Reservata, Ensemble Dialogos, Laude Illustre og Modus Ensemble i Europa, USA og Russland.

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 02.08.2020 - Fra kl: 14 til kl: 1530

Pris: 208

Kjøp Billett her


02.08.2020

Akustisk nerdesalong

Ruinpark eller fornøyelsespark? En debatt om middelalderparkens fremtid ledet av Per Olav Reinton med bl.a Odd Einar Dørum, Petter Molaug med flere.

En åpen debatt om planene for middelalderbyen med aktuelle gjester. Levende musikk, motevisning av ny design fra Eufemiabutikken i Gamlebyen. Åpen mikrofon. «I en by som skal avspeile tusen års historie bør vi nemlig ta oss litt ekstra med tid til å tenke over alle alternativ; ikke minst de grunnleggende historiske.», sier Odd Einar Dørum i Aftenposten 2017.

Medvirkende er: Petter Molaug, Odd Einar Dørum, Beate Cook Hope om Eufemia klær, Per Olav Reinton og Gro Siri Ognøy Johansen.

Prisen inkluderer håndteringsgebyr på kr 8

Dato: 02.08.2020 - Fra kl: 17 til kl: 19

Pris: 108

Kjøp Billett her<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: August 02, 2020 00:00:00 - Publisert: July 12, 2020 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)