MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Stemningsfull urfremføring av Yggdrasil på ModusHuset

I vinterferien fikk vi for første gang oppleve forestillingen Yggdrasil, der du blir med inn i en mytisk verden med overnaturlige vesener som jotner, æser, og forunderlige dyr. I treet Yggdrasil bor ekornet Ratatosk og den syngende fuglen Vidhofnir og sammen finner de veien ut av en vanskelig knipe ved hjelp av eldgamle stjernebilder og musikk.

Forestillingen Yggdrasil ble urfremført på Modus Huset i vinterferien. Barneforestillingen er basert på norrøn mytologi, og tok publikum med på en interaktiv reise der publiku deltok i å redde hovedpersonen med musikk. Publikum ble kjent med norrøne sagn, nordisk middelaldermusikk og eldre stjerneformasjoner. Musikken var basert på historiske kilder og instrumenter som harpe, fløyte, fiolin og sang. 

ModusHuset Café holdt åpent både før og etter arrangementet med serverering av brus, vafler, taco chips m/ dipp, kaffe og te. 

Linnéa Sundfør Casserly er sanger og blokkfløytist. Hun har et spesielt hjerte for tidligmusikk og samtidsmusikk, og trives aller best når hun får bruke både fløyta og og stemmen i samme konsert. Hun opptrer regelmessige med Det Norske Solistkor og Helsinki kammerkor. De siste årene har hun med barnekonserten " Den lille fløyta og det store orgelet" spilt for skoleklasser, via barokkopera og hele veien til samtidsopera. I 2022 debuterte hun ved Maillon Theatre i Strasbourg i Kaija Saariahos opera " Only the sound remains"

Inga Gorseth brenner for eldre musikk og histoire. Hun har det siste året turnert i regi av DKS med forestillingen Eventyrskogen. I 2022 produserte Oslo Nysirkus og Inga en forestilling for barn, med klassisk improvisert musikk og nysirkus med støtte fra Kulturrådet. Hun er spesielt opptatt av frihet i musikken og har et sterkt ønske om å bringe improvisasjon i klassisk musikk tilbake på agendaen. 


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: February 25, 2024 00:00:00 - Publisert: February 18, 2023 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)