MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Heksers flyteevne

Videokunstner Sven Påhlsson og sangeren Gro Siri Ognøy søker å se med nye øyne på hva spor fra hekseprosesser representerer ved å kombinere digitale videosekvenser med LIVE musikk fremføring. 29 - 30 november i Gamlebyen kirke.

Gjennom dataanimasjonens abstraksjon skapes og tolkes nye spor basert på demonologi. Tittelen «Heksers flyteevne» kan assosieres med den beryktede og umenneskelige «vannprøven» som var et omstridt rettsmiddel i forbindelse med de europeiske hekseprosessene på 1500- og 1600-tallet.

Modus Senter for Middelaldermusikk har siden 1.1.2024 holdt til på Oslo Hospital etter 25 år i Middelalderparken (Oslo Ladegård, Saxegaarden og Modushuset). Nå har Modus SFM fått anledning til å bruke Gamlebyen kirke som et visningssted for sine kulturaktiviteter.

Modus Jubileumsprosjektet består av tre komponenter: En innledende del som etablerer det historiske bakteppet for historien om de fem kvinnene som ble dømt som hekser i 1624. En konsert med minnesanger til ære for de dømte kvinnene. En videokunstinstallasjon som utforsker temaet "heksers flyteevne."

Prosjektet er et samarbeid mellom følgende bidragsytere:

Per Olav Reinton: Forfatter
Sven Påhlsson: Videokunstner.

Gro Siri Ognøy Johansen: Komponist, tekst og sanger.
Shble Saleem: Oud og komponist.

Cato Langnes: Lydtekniker.
Margrethe Aaby: Produsent.

Verket fremføres 28. - 30. november i Gamlebyen kirke. Prosjektet er støttet av Oslo byjubileum 2024 og Norsk kulturråd.


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: 16.03.2025 00:00:00 - Publisert: 16.03.2024 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)