MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Dantes inferno, for de late, grådige og syndige

I en ny, fri gjenfortelling av Inferno – den første tredjedelen av Dante Alighieris verk Den guddommelige komedie fra 1300-tallet – kan den store, italienske dikterens verk for første gang oppleves i en enkel, norsk språkdrakt. Av og med Kristin Flood og Zotora. Søndag 16. januar kl. 18.00 på ModusHuset

dantes inferno

I en ny, fri gjenfortelling av Inferno – den første tredjedelen av Dante Alighieris verk Den guddommelige komedie fra 1300-tallet – kan den store, italienske dikterens verk for første gang oppleves i en enkel, norsk språkdrakt. Utgivelsen av boken Dantes Inferno, for de late, grådige og syndige, skjer nettopp i Dantes jubileumsår 2021 da hele verden markerer hans dødsdag i 1321. Forfatter Kristin Flood presenterer sin nye bok i kveld gjennom en kombinasjon av foredrag og opplesing. Hun vil fortelle om Firenze og Dante i middelalderen, hvordan vi kan forstå de syv dødssyndene i dag og litt om Frans av Assisi, som hun tidligere har skrevet en bok om. Den norske didjeridoo-spilleren Zotora, kjent fra konserter i Emanuel Vigelands Mausoleum, akkompagnerer og skaper en gripende, musikalsk atmosfære omkring teksten.

Dantes hovedverk Den guddommelige komedie har gjennom sju hundre år inspirert kunstnere, forfattere, fagfolk og alminnelige lesere over hele verden. Goethe, Shakespeare og T. S. Eliot mente det var et dikt man aldri ble ferdig med.

dantes inferno

Inferno er kjent i Norge gjennom oversettelser på nynorsk og bokmål. Norsk-italienske Kristin Flood, forfatter og mangeårig journalist for Aftenposten i Italia, bosatt i Italia, dukket ned i Dantes originaltekst for noen år tilbake. Gjennom ti år har hun arbeidet med å løfte fram de mest kjente delene av verket og gjengi dem med sine egne ord – på rim, inspirert av middelalderens muntlige tradisjon. I hennes åpne, frie og folkelige verselinjer trer det store verket fram som en underholdende og spennende skrekkhistorie. Slik blir klassikeren Dantes Inferno tilgjengelig for alle.

Sted: Modus Huset, Middelalderparken i Oslo.

Billettpris: 333,-

Boksignering

 


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: January 16, 2022 00:00:00 - Publisert: October 11, 2021 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)