MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Solfrid Molland & Aleco Ivanovich på Eufemiadagene

Velkommen til en hjertvarm konsert med Solfrid Molland & Aleco Ivanovich på Eufemiadagene. Duoen fremfører russisk og rumensk sigøynermusikk og Mollands egne viser farget av Øst-Europa. Konserten er en hyllest til styrken og spiritualiteten i den romske musikken og viser det romske folkets viktige rolle som kulturbærere i Europa gjennom tidene.

Aleco Ivanovitch er sanger og gitarist. Fra han var liten har han spilt konserter i Europa, India og Pakistan med sin far, mor, bror og den legendariske sigøynersangeren Raya, som er hans bestemor.

Solfrid Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk og europeisk kunstmusikk. – et toneunivers som ble utløsende for hennes musikalske virke. På reiser som gatemusiker i Europa lærte hun tradisjonelle rom-sanger sanger og har utgitt flere album i samarbeid med romske musikere. 

Solfrid Molland (vokal, piano, trekkspel)
Aleco Ivanovitch (vokal, gitar)

Pressen sier: "Magisk konsert! Ensemblet bergtok publikum til de grader at en tilhører spontant reiste seg opp i salen i pausen og utbrøt: Denne musikken tar ikke veien om øret. Den går rett i hjertet" - John Johansen, Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Mer om musikerne

Solfrid Molland, vokal, piano og trekkspill, vokste opp med russisk folke- og sigøynermusikk, og europeisk kunstmusikk. På reise som gatemusiker i Europa lærte hun sigøynersanger av romske musikere og komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Denne musikken ga hun ut på tre album ved Kirkelig Kulturverksted. Solfrid ble tildelt Oslo Bys Kunstnerpris i 2015. Hun er utdannet ved Østlandets Musikkkonservatorium og har Storfag i musikk fra Universitetet i Oslo.

Aleco Ivanovich, sang og gitar, er født i Oslo. Allerede som 9 åring begynte han sin musikalske karriere som sanger på sin far, den serbiske mandolinspilleren Petro Ivanovichs album "Romano Drom". Etter flere år som musiker i Russland og Frankrike returnert Aleco til Oslo for å spille med sin bestemor, den legendariske sigøynersangeren Raya og har turnert i Europa, India og Pakistan med henne. Aleco er fast musiker på den årlige sigøynermusikkfestivalen AGORA i Kulturkirken Jakob. 


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: February 22, 2022 00:00:00 - Publisert: December 18, 2021 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)