MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Senteret

Dronning Eufemias by - huskonsert og foredrag.

Eufemia og sin bror har etterlatt seg både litteratur og musikk som knytter Oslo til en europeisk tradisjon. Velkommen til Modushuset 13/09, til en huskonsert og foredrag i hjertet av middelalderparken; med Per Olav Reinton som er forfatter av boken om Dronning Eufemias by.

Da Eufemia kom til Oslo i 1299 hadde hun med ei brudekiste full av bøker og en bror som var minnesanger. Eufemia var ikke den første, men hun og broren har etterlatt seg både litteratur og musikk som knytter Oslo til en europeisk tradisjon.

Velkommen til en huskonsert og foredrag i hjertet av middelalderparken på Oslo kulturnatt. Her vil du få høre Per Olav Reinton fortelle om Dronning Eufemias by sammen med Elizabeth Gaver og Gro Siri Johansen som fremfører europeisk middelaldersang. 

Boken om Dronning Eufemias by

Vi presenterer programmet to ganger:

1st. kl. 17.00 til, 17.30

2dr. kl 18.30 til 19.00

Med salg av vafler, kaffe, te, leker og diverse fra Eufemia butikken, og salg og signering av boken Dronning Eufemias by.

Fri entré

Medvirkende:

  • Per Olav Reinton - forfatter
  • Gro Siri Ognøy Johansen - sang
  • Elizabeth Gaver - Rebec og fidle
Per Olav Reinton er utdannet statsviter. Han har vært redaksjonsjef i NRK, hvor han også er kjent som programleder og kommentator bl.a for programmene " Ring inn musikken" og " den globale gane". Han har tidligere også vært rektor ved Norsk journalisthøgskole og forskningsleder ved Institutt for fredsforskning ( PRIO). Nå er han styreleder i Modus senter for middelaldermusikk.
Elizabeth Gaver (middelalderfele) begynte å opptre med Sequentia i 1992 og var et kjernemedlem i ensemblet i mange år. Hun har deltatt i over et dusin innspillinger med ensemblet men er bosatt i Oslo, hvor hun har opptrådt og spilt inn med Modus ensemble, Pro Musica Antiqua Oslo, Barokkanerne, og Det Norske Barokk Orkester. Hun er medlem av den svenske trioen, Ulv, der hun tolker tradisjonelle ballader og sanger med et middelaldersk perspektiv. Hun spiller hardingfele med det norske tradisjonelle musikkensemblet Feleboga som har holdt konserter og undervist i danseverksteder i Tyskland, Island, Polen, Thailand og USA. Hun er utdannet ved Stanford University, The Juilliard School og University of Oslo, og studerte middelalderlig ytelsespraksis med Thomas Binkley ved Indiana University. 
Gro Siri Ognøy Johansen er sanger og produsent med vekt på fremføring av tidlig musikk, ny musikk og stemmeimprovisasjon.
Hun har konsertert på festivaler i Europa, USA og Russland med ensemble Dialogos, Paris og Musica Reservata, Caracas og Modus ensemble, Oslo. I 1998 startet hun Modus senter for middelaldermusikk i Gamle Oslo og ga ut « Douce dame» med virelais av Guillaume de Machaut (1300 - 1377). Hun har diplomeksamen i gregoriansk sang og direksjon fra Conservatoire National Superieur de Musique de Paris og ved Norsk Gestaltinstitutt ved Høgskolen i Oslo.

 

<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist