MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

GODT NYTT ÅR MED MODUSHUSETS PODKAST

MODUSHUSETS PODCAST begynner med månedlige sendinger fra 1. februar 2022. Per Olav Reinton og Halfdan Bleken samtaler om lange linjer og høydepunkter innen politikk, samfunn, kunst og musikk, slett ikke enige om alt, men med ønske om å forstå hva lyd, bilder og tekst som omgir oss representerer som uttrykk i historien.

Per Olav Reinton og Halfdan BlekenHalfdan 

Bleken er blokkfløytist og journalist, med bachelor i musikk fra Norges musikkhøgskole, cand.mus fra Haag i Nederland og utdanning i journalistikk fra Norsk journalisthøgskole, ansatt i NRK fra 1993 til 2021. Han er kjent for en rekke programmer om musikk og samfunn i NRK.

Per Olav Reinton er statsviter og forfatter og har arbeidet i mange år i NRK både som utenriksmedarbeider og kulturjournalist. Tidligere rektor ved Norsk journalisthøgskole. Han har skrevet en rekke bøker bl.a "Dronning Eufemias by", "Byen som brant for syndens skyld" Hans siste bok er «Friheten på barrikaden» (2021). Per Olav er styreleder i Modus - senter for middelaldermusikk.

Lytt til podcastene her 

 

PODCAST 1

I sending nå. Først lansert 1.2 2022

ModusHusets podcast nummer en er en samtale mellom Halfdan Bleken og Per Olav Reinton om middelalderen og det middelalderske i politikken, i dagliglivet, i kunsten og i musikken.

Middelalderen er mye bedre enn sitt rykte.

Det var kunsthistorikeren Jacob Burckhardt som i 1860 karakteriserte renessansen i det 15.århundre i Italia som sivilisasjonens gjenfødelse. Tiden fra Romas fall i 330 er deretter blitt kjent som den mørke middelalder. I dagligspråket er det som blir kalt middelaldersk et lavmål. Med urette.

Vi og vårt samfunn er et produkt av middelalderen – i god forstand.

 

PODCAST 2

Kommer 1.3 2022

ModusHusets podcast nummer to er en samtale mellom Halfdan Bleken og Per Olav Reinton om historiens syndebukker og vantro.

Hekser og demoner ble kalt trollfolk. De fikk ansvaret for livets katastrofer gjennom store deler av vår historie, fryktet og forhatte som de var. Djevelen levde blant oss, og de var djevelens medhjelpere.

De fikk skylden for uvær og forlis, for dårlige avlinger, og for at Oslo brant i 1624. I Norge var trollfolk mest aktive etter den lutherske reformas1700-tallet. De var nyttige som syndebukker. Savner vi dem?

Fra v. Halfdan Bleken, Per Olav Reinton, Bjørn Roar Svenssen - teknikk

Fra dato: 15.02.2022 - Til dato: 15.02.2022 - Fra kl: 0 til kl: 0

Vanlig pris: 150 | Rabatter:

Kjøp Billett her


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: December 27, 2022 00:00:00 - Publisert: December 27, 2021 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)